Dag 14: Orlando-Miami

Dinsdag, 25 juli 2017

Vroeg in de ochtend zijn we al wakker. Vandaag zullen we van Orlando naar Miami met de auto reizen. Na het ontbijt laden we de auto in en om 9.50 u vertrekken richting Miami.

Het is lekker weer om te rijden, het is zonnig, een beetje bewolkt. Onze navigatie geeft aan dat de rit naar Miami beach, want daar zit ons hotel, drie uur en vijftig minuten zal duren.

Op de weg is het niet druk, we kunnen goed en ontspannen doorrijden. We kijken om ons heen en alles wat we zien vergelijken wij met Nederland. De autosnelweg lijkt erg op een Nederlandse autosnelweg, eigenlijk ook de natuur eromheen, behalve de palmbomen dan.  Op de hele route zie je ook geen bergen en geen heuvels. We zien wel bijzondere taferelen zoals op de foto hieronder.

Na bijna vier uur rijden, arriveren we in Miami beach. Wij zullen bij Seaside apartments logeren op de Collins avenue. Onze appartementen bevinden zich op 150 meter afstand van het strand. We checken in bij de receptie waar iedereen met elkaar Spaans spreekt. Het blijkt dus dat er in Miami meer Spaans dan Engels gesproken wordt want zowel bij het strand als bij het restaurant waar we ’s avonds gaan eten, horen we bijna uitsluitend Spaans.

Direct na het inchecken lopen we naar het strand. Het is een strand met wit zand. Het is gezellig druk, wat ons direct opvalt is dat er geen strandbedjes en parasols te huur zijn. We leggen onze handdoeken op het strand neer en lopen voor onze eerste duik in de zee. Het is de Atlantische oceaan maar dan zonder eb en vloed, met blauwe zee i.p.v. grauwe zee en last but not least, het water is warm! Heel warm!

We blijven ongeveer twee uur op het stranden in het water om te zwemmen, genietend van de warme zee, het mooie strand en het heerlijk weer. Op het strand maken we plannen voor de volgende dag. We willen morgen Key Largo en de Everglades bezoeken, twee van de populairste attracties in het zuiden van Florida. We hebben er zin in!

Vanaf de zee lopen we terug naar ons appartement. Het is bijna etenstijd. Na het douchen wordt onze groep in twee gesplitst want een groep wil vandaag graag sushi eten en de andere groep pizza. Moet kunnen, geen probleem.

In de buurt is een sushi restaurant, daar wordt door de ene helft van de gezelschap sushi afgehaald. De andere helft van de groep loopt bij het restaurant Manolo binnen. Het is een restaurant waar o.a. pizza, caneloni, spare ribs, salades m.a.w. een enorme variëteit besteld kan worden. Het restaurant lijkt op een fastfoodrestaurant maar dat is het niet. Het vriendelijke personeel spreekt weinig of geen Engels, toch kunnen we ons verstaanbaar maken. De gerechten die we bestellen zijn allemaal heerlijk, vooral de pizza en de caneloni.

Na het eten doen we nog wat boodschappen bij Walgreens en bij een Latijns-Amerikaanse  supermarkt. Wat een zaak! Er worden zelfs warme gerechten verkocht aan de balie om mee naar huis te nemen en allerlei producten waar we nog nooit van gehoord hebben. Misschien halen we morgen hier wat om te proeven, we zijn toch nieuwsgierig.

Het is nu tijd om naar bed te gaan want morgen wacht ons een lange rondreis.

Dag 15: naar de Florida Keys en naar de Everglades