Dag 2: New York

Donderdag, 13 juli 2017

Vrij vroeg in de ochtend zijn sommigen van ons al om 4.30 u wakker, het tijdverschil met Nederland heeft ons een lichte jetlag bezorgd. Bij de Chinese bakker “Fresh Swan Bakery” halen wij voor ons ontbijt verschillende warme broodjes, zoals croissants, worstenbroodjes en puddingbroodjes. Alles kost 1 dollar per stuk en het is lekker. Daarna maken we ons snel klaar en om 8.30 u lopen we richting het metrostation  “Grand Street station” op de Christy street. Vandaag staat een bezoek aan ‘the Empire State Building’ op het programma. De tickets hebben wij eerder via Viator.com gekocht, dat onderdeel is van Tripadvisor. We wilden namelijk de wachtrijen ontwijken om zo direct mogelijk de ‘Empire State Building’ te kunnen bezoeken. Het is nog voor 9 uur als we arriveren en we kunnen vlot naar de lift doorlopen. Er zijn geen wachtrijen en het weer is lekker zonnig, perfect om mooie foto’s te maken.

Het observatie dek van het Empire State Building bevindt zich op de 86e etage. Om hier te komen moeten we in twee liften stappen. De eerste lift brengt ons vanaf de begane grond naar de 80ste etage binnen recordtijd, we voelen de druk op de oren. De tweede lift brengt ons naar de 86ste etage, hier kunnen we naar buiten lopen om van het ongelofelijke uitzicht te genieten. Zoals iedereen, maken ook wij veel foto’s en we filmen alles wat we zien. Het valt ons op dat er ook best veel Nederlanders zijn.

Empire State Building New York

Een uur later nemen we de lift weer naar de 80ste etage waar we via de grote souvenirwinkel naar de volgende lift lopen en vanaf daar terug naar de begane grond. In de buurt van de Empire State Building zijn heel veel leuke winkels en terrasjes. We lopen binnen bij Macy’s om te sfeer te proeven, de prijzen en de merken hier liegen er niet om, peperdure tassen, kleding, schoenen…
Schuin tegenover Macy’s lopen we daarna een GAP winkel binnen, ze hebben hier uitverkoop en sterk verlaagde prijzen tot zelfs met 50% korting! We zijn heel blij want voor weinig geld scoren we allemaal minstens een koopje.

Nabij Empire State Building New York

Nadat wij bij de fastfoodketen Wendy’s nog een hapje hebben gegeten, het is inmiddels middag en nemen wij de volgende metro naar Time Square. We willen hier een T-Mobile simkaart kopen, zodat we gebruik kunnen maken van goedkoop internet. Op Time Square is het reuze gezellig en iedereen kijkt om zich hen maakt foto’s. Het blijft imposant al die grote lichtgevende reclame-uitingen. We zien een Disneywinkel en lopen daar binnen, het blijft altijd leuk om die Disneysfeer te proeven en dat geldt zowel voor jong als voor oud. Ook hier worden enkele leuke aankopen gedaan voor aardige prijzen.

De tijd vliegt voorbij. Wat we vandaag ook graag willen doen is fietsen in Central Park. Vanaf Time Square lopen wij over Broadway in 15 minuten naar Central Park. We hebben dorst en besluiten bij Maison Kayser een ijsthee, jus d’orange of latte macchiato te drinken. Maar als we naar de vitrine van de  zaak kijken dan zien we allerlei lekkere gebakjes, zullen we dat toch maar doen? Lekkere Chocoladetaartjes en heerlijke fruitsalades, deze zaak is echt goed.

Maison Kayser New York gebak eten

Na het heerlijke tussendoortje lopen we naar Central Park, waar we zes fietsen uren voor ongeveer 20 dollar per stuk. We kunnen twee uur lang met de fietsen door Central park fietsen. Wat hebben wij van deze rit genoten! Wat een ongelofelijk mooi park en wat een levendigheid! Joggers, fietsers, allerlei sporters, wandelaars… we kwamen ze allemaal tegen. Mocht je eens naar New York gaan, dan raden we een fietstocht door het park zeker aan.

Fietsen Cenral Park New York

Om 18.00 uur ongeveer nemen we vanaf Central Park de metro richting ‘Downtown’, zo noemen de New Yorkers het zuidelijke deel van Manhattan. Vanavond willen wij in Little Italy gaan eten, bij een ‘echt’ Italiaans restaurant. De Mulberry street is een straat met veel Italiaanse restaurants. Wij kiezen voor restaurant Di Gennaro. Het is hier erg gezellig en druk, daaruit leiden we af dat het een goed restaurant moet zijn. De prijzen liggen hier overigens wel een stuk hoger dan we gewend zijn…

Little Italy New York

Al met al was dit een erg geslaagde dag in New York, wat hebben we alweer veel gezien en gedaan. Morgen staat er een musical op het programma op Broadway! We hebben er al zin in.

Lees verder New York dag 3…