Dag 3: New York

14 juli 2017

Vandaag staat eerst een rondvaart rond Manhattan op het programma en vanavond de musical ‘School of Rock’ op Broadway!

De “Circle Line Landmark Cruise” is een van de boottochten waarbij je binnen anderhalf uur de belangrijkste bezienswaardigheden van New York per boot kunt zien. Dat willen we graag  meemaken. Maar ’s ochtends worden we verrast door het slechte weer in New York. (Het is juli!) Het regent hard en de weersvoorspelling vandaag is ook niet al te best. We twijfelen of het zin heeft om vandaag de boottocht te maken. Toch doen wij het, we zien wel hoe het loopt.

Daarom noemen ze deze gebouwen wolkenkrabbers

Op de boot is het niet al te druk, Circle Line bevindt zich bij Pier 83, aan de westkust van Manhattan, ter hoogte van Time Square (15 min. lopen). De Amerikaanse gids vertelt ons tijdens de vaart allerlei wetenswaardigheden over New York. We varen nu op de Hudson rivier, in zuidelijke richting. Links zien we Manhattan en rechts ligt New Jersey. We varen voorbij Liberty State Park en Elis Island om bij Liberty Island terug te keren. Het is een bijzondere ervaring om het Vrijheidsbeeld van zo dichtbij te zien.


Vrijheidsbeeld op Liberty Island New York

We varen nu in noordoostelijke richting naar de East River. We zien de imponerende gebouwen van het zuiden van Manhattan daar waar de financiële sector zich met imposante gebouwen heeft gevestigd. De toppen van de hoogste gebouwen kun je niet eens zien door de lage bewolking, echte wolkenkrabbers dus.  We varen onder de twee beroemde bruggen, de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge door, geweldig om dit mee te maken. Rechts zien we de Brooklyn, waar ongeveer drie miljoen mensen wonen! Daarna keren we weer terug naar Pier 83, erg tevreden met al deze nieuwe indrukken.


Rondvaart Manhattan

Bij pier 83 stappen we uit en lopen richting Times Square. Het regent ontzettend hard, dus we besluiten “Madame Tussauds” op de 42nd street bezoeken. Het is erg druk want iedereen wil de regen ontwijken. We zien allerlei (wassen beelden van) beroemdheden van dichtbij en onze jongste zoon brengt zelfs een bezoek aan het kantoor van Donald Trump.


“America first” bij Madame Tussauds

Na Madame Tussauds hebben wij trek gekregen en we besluiten om een hapje te eten bij Appelbees op Broadway. We bestellen twee grote schotels met allerlei hapjes, heerlijk. Appelbees bevindt zich op Times Square, vlakbij het Wintergarden Theater. Later op de avond zullen we de musical ‘School of Rock’ gaan bezoeken, we hebben de tickets vooraf in Nederland al aangeschaft.


Tapas bij Applebies

De voorstelling is om 20.00 uur, wij arriveren ruim op tijd om de sfeer te proeven. De voorstelling is helemaal uitverkocht, wat zijn wij blij dat we de kaartjes eerder hebben gekocht. De musical begint om 20.06 en duurt ruim twee uur. Het is een groot succes, het publiek is super enthousiast en wij ook!


Musical Broadway – School of Rock

Het is ondertussen 23.00 u en we lopen over Time Square waar het nog drukker is dan overdag! We maken weer foto’s, selfies en video’s. De video’s zullen we later aan deze site toevoegen.
Je ziet hier allerlei mensen van allerlei nationaliteiten door elkaar lopen, rijk en arm, casual en chique. Het is geweldig!


Time Square by night

Van Time square nemen we de metro terug naar het hotel. We zijn erg moe en ondanks het minder goede weer was het een super geslaagde dag!

Lees verder: New York Dag 4