Dag 10: Animal Kingdom

Vrijdag, 21 juli 2017

Iedere morgen, wanneer we ’s ochtends wakker worden, kijken wij eerst naar het weer. Het subtropisch klimaat in Florida kan wel eens tegenvallen door de hoeveelheid regen die hier valt. We moeten ons dan ook flexibel opstellen en op het juiste moment, de juiste dingen plannen. Vandaag hebben we besloten om rond de middag op pad te gaan. Wij willen naar het Disney park Animal Kingdom gaan. Hier hebben we al een aantal ‘fastpassen’ via de app gereserveerd voor de attracties Kali River Rapids, Expedition Everest en Kilimanjaro Safaris. Het is vandaag erg bewolkt en de weersvoorspellingen zijn niet zo positief. We wagen het erop en vertrekken richting Animal Kingdom, maar onderweg slaat het weer helemaal om en begint het hard te regenen en te onweren.

We rijden verder door maar realiseren we ons tegelijkertijd dat het, ook met een regencape, niet te doen zal zijn. Wat doe je dan in zo’n geval? Naar de Outlets/ shopping malls van Orlando gaan natuurlijk! We tikken in onze google navigatie ‘Orlando Vineland Premium Outlets’ en ja, het is maar twintig minuten rijden. Uiteindelijk duurt de rit wel iets langer, omdat door de hevige regen en het slechte zicht de auto’s veel langzamer rijden dan normaal.

De Orlando Vineland Premium Outlets is een gigantische outlet met allerlei winkels van bekende duurdere merken en sportmerken. Het is een soort Bataviastad maar dan 7-8 keer groter. Ook zijn er meerdere merken en de winkels zijn veel groter dan in Nederland. We lopen ongeveer twee uur in de winkels en we eten weer wat leuke koopjes op de kop te tikken. Inmiddels is het weer droog geworden en we besluiten om Animal Kingdom alsnog te gaan bezoeken, vanaf de outlet is het minder dan 20 minuten rijden.

Het park Animal Kingdom ligt in een prachtig gebied, het is alsof je in de jungle bent. Grote bomen, rivieren, safariroutes…het is alsof Tarzan opeens voor je neus zal verschijnen. We lopen door het park en zien hoe mooi het allemaal is en hoe verzorgd het park is. Centraal in het park staat het reusachtige ‘Tree of Life’, dat het leven symboliseert. Het is een indrukwekkende boom want allerlei dieren zijn in stam van de boom gegraveerd.

De eerste attractie die wij gaan bezoeken is Kali River rapids, het is vergelijkbaar met de Piranha in de Efteling. Inmiddels begint het weer te regenen, gelukkig hebben we de regencapes bij ons en die komen sowieso goed van pas bij deze ‘natte’ attractie.

Na de Piranha lopen we naar de ‘Expedition Everest’, dat is een soort roller coaster die je door het besneeuwde landschap van Mount Everest voert. Het ziet er spectaculair uit en de landschappen eromheen eveneens. Helaas hebben we een beetje pech, want bij aankomst blijkt de attractie een storing te hebben en het kan een paar uur duren eer het weer werkt.

We lopen door de jungle heen en bezoeken nu de Kilimanjaro Safaris. Met een groot jeep-busje rijden we door een dierenpark waar we leeuwen, neushoorns, giraffen en andere wilde dieren “vrij” in de natuur zien lopen. Het is bijna alsof je echt in de jungle bent! Na de trip bezoeken we de Gorilla Falls Exploration Trail waar we allerlei vogels en de gorilla’s kunnen spotten.

Ondertussen krijgen we bericht via de app dat de Expedition Everest nog niet hersteld is en of we een andere attractie met de fastpass willen bezoeken. We kiezen voor ‘Dinosaur’. Weer een geweldige belevenis om met een soort jeep door de Dinosauruswereld te rijden. Het is een spannende rit in een donker gebied waar langs alle kanten verschillende dinosaurussen opduiken en sommige bezoekers ontzettend laten schrikken!

Na deze attractie besluiten we naar huis te gaan. Het was weer een erg vermoeiende dag, maar toch weer een super geslaagde dag. Wat wij morgen zullen doen weten we nog niet. We hopen dat het goed weer is zodat we het zwemparadijs van de Disneyparken kunnen bezoeken. Maar ook een rustig dagje bij de villa zou ons geen kwaad doen…

Dag 11: even relaxen…