Dag 11: Dagje relaxen

Zaterdag, 22 juli 2017

Vandaag is het onze elfde dag in Amerika en op onze “planning” staat dat we het park Epcot van Disneyworld zullen bezoeken of Disney’s Blizzard Beach om te zwemmen. Eigenlijk trekt de optie Disney’s Blizzard Beach, een van de zwemparadijzen, ons aan, maar gezien de weersvoorspelling is dat niet de beste optie, vanaf 12.00 u gaat het (weer) regenen en onweren. Vandaag voelen we echter ook de vermoeidheid, we zijn iedere dag vanaf het begin van de vakantie erg druk geweest. En vakanties zijn er ook om uit te rusten. We besluiten het programma vandaag om te gooien en gewoon thuis blijven om te zwemmen in ons zwembad en om weer de barbecue aan te zetten.

Iets voor de middag stappen we in de auto en rijden naar de Walmart om wat boodschappen te doen, vooral voor de barbecue. Iedere keer wanneer we daar zijn, zien we weer iets nieuws of iets anders dan wat we in Nederland gewend zijn. We lopen bij de broodafdeling en ons oog valt op de taarten. Er worden grote basis-verjaardagstaarten verkocht, die je dan zelf kunt versieren met bijvoorbeeld allerlei snoepjes, figuren, m&m’s of chocoladeletters en zo kun je de taart dan personaliseren. Het is goedkoop en het zal vast ook heel lekker zijn.


Wat ons ook opvalt op deze afdeling is dat je hier ontelbaar veel taarten kunt kopen in verschillende soorten. Er zijn zelfs taarten met 10 verschillende soorten gebak, zoals de rechtse foto hieronder.

We lopen naar de kassa om af te rekenen, (geen taart!) ondertussen horen we van in de winkel al dat het buiten onweert. We staan een kwartier bij de deur en het duurt even eer we weg kunnen, het dondert, het bliksemt en het regent weer zo ontzettend hard. Als we uiteindelijk thuiskomen wordt het gelukkig net droog en kunnen we de barbecue weer aanzetten. Vandaag hebben we grote hamburgers gekocht met spek en cheddar kaas. We gaan onze eigen “Big Tasty met bacon” maken!

De hamburgers zijn heerlijk, ons experiment is geslaagd! De rest van de dag rusten we uit, lezen wat en zwemmen in het zwembad. We kijken een film op het mega grote tv scherm.  Ook de pooltafel en het dartbord worden nog even gebruikt. Het is een relaxte dag.

Morgen gaan we naar de westkust van Florida, naar de Golf van Mexico. We willen Tampa bezoeken en het vissersstadje Tarpon Springs.

Dag 12: naar Tampa en Tarpon Springs