Dag 13: Waterpark

Maandag, 24 juli 2017

Vandaag is onze laatste dag in het gebied bij Orlando. We gaan Disney’s Blizzard Beach bezoeken, het grootste Disney waterpark. Ook dit waterpark bevindt zich in het Walt Disney World Resort.

Bij aankomst bij de parking hoeven we geen parkeergeld betalen, dat is voor het eerst. Bij de andere parken betaal je 20 dollar per dag. We lopen het park in en merken dat het park op een  wintersportoord lijkt, maar dan met zomerse temperaturen.

Overal zie je sneeuw, ijs en ijspegels. Er is zelfs een stoeltjeslift zoals je die in wintersportgebieden ziet.

Het centrale zwembad is groot en ligt tussen dennenbomen en palmbomen. Er zijn stranden met wit zand waar ligbedden beschikbaar zijn.

In het park zijn er tal van activiteiten, ook voor kleine kinderen en er zijn animatieteams. Ook wordt er muziek gedraaid door dj’s.

De Cross Country Creek, bij ons bekend als ‘lazy river’ is lang en breed. Deze rivier leidt je langs o.a. winterlandschappen en winterhuisjes.

Je kunt rondom het park wandelen en via trappen naar het hoogste punt van het park klimmen. Vanaf hier zie je ook de andere parken van Disney. Het uitzicht over het park is erg mooi.

Hier boven bevinden zich diverse razendsnelle glijbanen en de Teamboat Springs. Dat is de langste familie-glijbaan ter wereld, waar je met maximaal 6 personen in een bootje kunt zitten en dat hebben we met z’n allen ook gedaan! Er zijn meerdere snelle glijbanen waar je met elkaar wedstrijden kunt houden, wie het hardst gaat of het verst komt , zoals op de foto hieronder waar zeven glijbanen naast elkaar zijn.

We blijven in Blizzard beach tot het begin van de middag. Daarna rijden we naar de Orlando Vineland Premium Outlets dat op tien minuten afstand vanaf het park ligt. We splitsen ons op en lopen langs de de tientallen winkels.

Bij thuiskomst ruimen we het huis op en pakken de koffers in. Morgen voor 10.00 u moeten we het mooie huis verlaten. Dan vertrekken we met de auto richting Miami voor ons laatste vakantiegedeelte.

Dag 14: van Orlando naar Miami