Dag 9: Hollywood studios

Donderdag, 20 juli 2017

Vandaag willen ’s middags de Disney Hollywood Studio’s gaan bezoeken en we willen er tot aan het einde van de avond blijven. ’s Ochtends doen we rustig aan, we nemen een duik in ons eigen zwembad en om 12.00 u gaat zelfs de barbecue aan, het is weer genieten. Om 14.00 u vertrekken wij naar de Disney Hollywood Studio’s. De navigatie geeft 21 minuten reistijd aan. We hebben “fastpassen” ingezet voor drie van de populairste attracties in het park, dat betekent dat je de lange wachtrijen kunt omzeilen en op een gereserveerd tijdstip zo naar het startpunt van de attractie kunt doorlopen. Een uitkomst!

We lopen het park binnen en kijken om ons een, het is druk, maar niet zo druk als in het park Magic Kingdom, waar wij gisteren en eergisteren waren. We hebben dorst gekregen en we bestellen ijskoffie en frisdrank bij een zaakje dat aan Starbucks doet denken.

Met de frisdranken en koffie in de hand lopen wij naar buiten. We horen een harde intrigerende muziek, alsof er iets kwaads op ons af komt… En ja dat klopt, daar zijn ze , de stormtroopers uit de filmserie ‘Star Wars’.

De eerste attractie die we vandaag gaan bezoeken is de Rock & Roller Coaster. Een best wel heftige attractie, waar snelheden van 100 km per uur bereikt worden onder begeleiding van muziek van Aerosmith.

Vervolgens bezoeken we The Great Movie ride, een geweldig ervaring, je ziet oudere Hollywood films de revue passeren. Je zit in een grote wagen en je rijdt voorbij de decors van bekende Hollywood films zoals Casablanca, The Wizard of Oz en Mary Poppins. Er zijn wassen beelden gemaakt van de bekende acteurs (Marlon Brando, John Wayne, Clint Eastwood, Judy Garland en July andrews) en er is geluid, er wordt geacteerd door Disney acteurs, het lijkt alsof je er echt bent.

Vervolgens gaan we in de attractie Toy Story Mania, waar we naar hartenlust kunnen schieten en punten halen. De meeste punten in onze groep haalt Amy, maar liefst 151.000.

We lopen voorbij de Tower of Terror, hier hebben we een fastpass, maar pas om 19.00 u kunnen we erin. Meestal is de wachttijd ongeveer 100 min. In de verte zien we echter dat het weer omslaat. Er komen donkere wolken aan en we zien dat het in de verte onweert. Het komt dichterbij en even later barst het los. Wat een regen! Vele mensen gaan met blote voeten in het water lopen, op sommige plekken tot boven de enkels. Het is een graad of dertig, koud is het allesbehalve, maar zoveel regen! Gelukkig hebben we regencapes om niet doorweekt nat te worden.

We lopen nu snel naar de Tower of Terror terwijl het regent, dondert en bliksemt. Niet bepaald een lekker gevoel. Het thema van de attractie past perfect bij het weer! Ook deze attractie is een leuke ervaring. Na deze attractie zoeken we onderdak bij een restaurant, want het blijft lang hard regenen en er is zelfs een harde knal van een blikseminslag. Je hoort sommige mensen gillen! En niet uit een attractie…

Om een uur of 20.30 u stopt het met regenen. De laatste attractie die we bezoeken is die van ‘Star Tours – The adventure continues’. Een superleuke attractie waarbij je in een soort space shuttle zit en door het heelal vliegt. Een vlucht die niet bepaald goed is voor de maag.

Het was een leuke dag. Vermoeid keren we terug naar ons huis. Morgenmiddag zullen we een ander park bezoeken, het park Disney’s Animal Kingdom.

Lees verder: Dag 10, Animal Kingdom