Dag 5: NY-Orlando

Zondag, 16 juli 2017

Vandaag is het een spannende dag, want we vliegen van New York naar Orlando in Florida. We hebben heel vroeg in de ochtend, om 6.30 uur,  de wekker gezet want we worden om 8.00 uur al door de shuttlebus taxi opgehaald om naar Newark Airport gebracht te worden. De vlucht is pas om 11.30 uur maar we hebben eerder afgesproken om niet voor verrassingen komen te staan. De vriendelijke uit de Ivoorkust afkomstige taxichauffeur haalt ons op tijd op. We hebben een shared service taxi genomen en nadat we opgehaald zijn, moet de taxi nog langs twee adressen om nog eens vier mensen op te halen. We rijden langs de East River en zien langs de kade tientallen mensen joggen en allerlei fitness oefeningen uitvoeren.

De eerste twee passagiers pikken we op de 49th street op, om daarna de volgende twee bij de 79th street op te gaan halen. We rijden langs Central Park, leuk om het nog eens te zien en we zien nu ook de paarden met koetsen. We genieten van de rit, totdat we een bord zien staan met de melding dat vandaag de Triatlon van New York wordt gehouden en dat er veel omleidingen zijn. Daar zijn we niet blij mee en ja, je gelooft het niet, even later staan we in de file. We worden door Central Park geleid en dan nog eens door het park om de laatste twee passagiers op te pikken. We hebben nog ruim tijd om ons vliegtuig te halen, maar toch beginnen we ons wat ongerust te voelen, want de tijd dringt…

Het schiet maar niet op en overal zijn er opstoppingen. Ook bij Amsterdam Avenue! Maar dat waren we van Nederland al gewend, al die files. Op de 74st street staan we tientallen minuten stil en zo vliegt de tijd voorbij. We worden nog eens door het Central Park geleid en weer staan we stil.

Even later rijden we langs het Metropolitan Museum of Art aan de oostelijke rand van Central Park om daarna door agenten weer door het Park geleid te worden. Het is inmiddels bijna 9.20 u en we zijn nog in Manhattan! Om 9.30 hadden wij op het vliegveld moeten zijn!

Vanaf dat moment echter, hebben we alles mee. We kunnen eindelijk doorrijden en de files en verkeersopstoppingen lijken opgelost te zijn. Via de Lincoln Tunnel en New Jersey arriveren we om 10.05 u bij de luchthaven van Newark. Gelukkig kunnen we makkelijk en snel zelf inchecken via automatische loketten, ook de labels van de koffers komen er automatisch uit. Geweldig! We geven de koffers af bij de balie en om 10.20 u zijn we binnen. Boarding is om 10.40 u. pffff.

De vlucht van New York naar Orlando duurt twee uur en tien minuten. We vliegen met United Airlines en de vlucht verloopt perfect. We kunnen op het scherm dat achter op iedere passagiersstoel is een film naar keuze kijken en krijgen ook een gratis drankje aangeboden. De tijd vliegt voorbij en de piloot kondigt aan dat we onze riemen vast moeten maken omdat we Orlando naderen. Ik kijk door het raam en zie veel meren en veel groen. Het ziet er werkelijk prachtig uit.

Nadat we in Orlando zijn geland moeten we door een hal lopen en daarna een treinshuttle nemen die ons naar de bagagebanden zal brengen. Even later lopen we met onze bagage naar de balie van het autoverhuurbedrijf Alamo dat twee etages lager is. We hebben de auto al via de reisorganisatie geregeld en betaald, we moeten deze alleen nog afhalen. In de parkeergarage mogen we zelf een auto uitkiezen, we zijn onder de indruk van hoe leuk deze auto’s zijn en zo groot! We hebben een 7-zits “mini Van” genomen en die is echt ruim! Met deze ‘Dodge’ zullen we de rest van onze vakantie al onze ritten gaan maken en wij zijn hier erg blij mee.

Na ontvangst van de auto, rijden we richting het huis dat we via de reisorganisatie gehuurd hebben, het ligt in de buurt van de parken van Disney world. Het ligt in Kissimmee, ten zuidwesten van Orlando. Deze autorit duurt ongeveer 40 minuten. De wegen zijn mooi en breed en van drukte op de weg is geen sprake. We kijken om ons heen en zien dat dit gebied veel groene vegetatie en bomen heeft, waaronder veel palmbomen. Overal komen wij meertjes tegen en langs de weg zien we grote fastfoodketens, restaurants en outlets. We rijden voorbij de Disney parken, deze zullen we vanaf overmorgen bezoeken en we verheugen ons al daarop. Bij aankomst in ons huis worden we compleet verrast! Het ligt in een mooie villawijk en het is ontzettend groot! Maar liefst vier slaapkamers, drie badkamers, privé zwembad met whirlpool, luxe meubilair, grote open keuken met daarnaast twee grote woonkamers. Er is zelfs een garage met een echte pooltafel, voetbaltafel en basketbalspel!

Nadat we het huis verkend hebben en allemaal onze kamers hebben gekozen rijden we naar een wegrestaurant niet ver van ons huis. De keuze is groot, we besluiten om naar het restaurant ‘Hurricane Nacho’ ook wel ‘Hurricane wings en grill’ genoemd te gaan.

Sommigen van ons bestellen spareribs anderen weer iets van het menu dat we in Nederland niet kennen. Men gebruikt hier andere kruiden, die men in Nederland bijna nooit gebruikt. We bestellen ook nachos en de speciale salade ‘Honey Pecan Grilled Chicken Salad’, dat zijn gemengde groenten met gegrilde kipfilet, met honing geroosterde pecannoten, blauwe kaas, tomaten en gedroogde veenbessen, geserveerd met een dressing van honing. Alleen al voor deze salade willen we naar dit restaurant deze week nog eens terugkeren!

Om een uur of acht stappen we weer in de auto om terug naar ons huis te rijden. We stoppen bij een supermarkt om wat boodschappen te doen. Hierna gaan de jongens “ons” zwembad nog even uitproberen. Morgen zullen we nog even rustig aan doen, want vanaf dinsdag gaan we er weer tegenaan, dan staat ons eerste bezoek aan Disney World gepland.

Lees vervolg: Onze eerste dag in Orlando»