Dag 7: Magic Kingdom

Dinsdag, 18 juli 2017

Vandaag zullen we voor het eerst Disney World in Orlando bezoeken. Na het ontbijt stappen we in de auto en rijden naar de parken van Disney. De 4 grote pretparkenparken liggen ongeveer 30 minuten met de auto vanaf onze villa. Onderweg zien we de borden met de namen van alle parken van Disney. Vandaag bezoeken we het Magic Kingdom park, het meest centrale park, de andere dagen zien we wel weer.

We parkeren de auto op de grote parkeerplaats in de sectie genaamd ‘Peter Pan’. De parkeerkosten zijn 20 dollar voor een dag. Vanaf daar worden we met een shuttledienst naar de kassa’s gebracht, daar waar de centrale entree is. De parken gaan om 9.00 uur open maar wij zijn iets aan de late kant, het is al 10.20 uur als we het park betreden. Voordat we binnen gaan worden de tickets en de vingerafdrukken gescand en de tassen gecontroleerd.

Met een monorail, een soort zwevende trein, worden wij vanaf de entree naar het park gebracht. Het is druk in het park maar niet drukker dan bijvoorbeeld in Parijs. Wij krijgen een déjà vu, inderdaad, het is net of je in Disneyland Parijs bent. Het idee en de opzet van het park is precies hetzelfde.

We lopen door het park en besluiten samen om als eerste naar de attractie Splash Mountain te gaan. De wachttijd is ongeveer 45 minuten. ALs we aan de beurt zijn ervaren we dat deze attractie fantastisch is, afwisselend en hij duurt betrekkelijk lang! Een goed begin van de dag dus. Even later gaan we naar de Big Thunder Mountain Railroad waar we ook 45 minuten moeten wachten. Het zijn helaas lange wachttijden, maar we hebben het weleens erger gehad, zowel in Disneyland Parijs als in de Efteling. We lopen door naar Pirates of the Carribean, maar deze attractie blijkt technische problemen te hebben, we gaan het later opnieuw proberen.

Opeens horen we muziek en zang, de parade met de bekende Disney figuren komt eraan,erg leuk om naar te kijken, zowel voor jong als voor oud. Behalve Mickey Mouse en Mini Mouse zien we o.a. Rapunzel (foto), Peter Pan, Donald en Daisy, Sneeuwwitje en de 7 dwergen en tientallen andere Disney personages.

Het is een warme dag op het park met temperaturen rond de 35 graden Celsius. In het park wordt van alles verkocht, niet alleen eten, drinken en souvenirs, maar ook opvallende objecten zoals bijvoorbeeld luchtventilatoren. De luchtventilatoren kunnen zelfs water spuiten! Lekker met deze hitte.

In het park blijven we tot een uur of 17.00 en we bezoeken nog enkele attracties. Ook is er een onverwachte attractie, want uit het niets duikt opeens een eekhoorntje uit de struiken op en die is helemaal niet bang voor mensen. Ook niet voor Amy!

Net voordat we weg willen gaan begint het plotseling weer te onweren en hard te regenen. Een beetje nat, erg moe, maar toch tevreden keren we terug naar ons huis. Morgen gaan we weer naar Disney World, naar welk park, dat weten we nog niet!

Lees verder: Dag 8 in Florida»