Dag 16: Miami beach

Donderdag, 27 juli 2017

Vandaag is onze laatste dag in Miami en in de USA. We willen graag Miami beach nog wat beter verkennen. ’s Ochtends gaan we eerst naar het dichtstbij gelegen strand om te zwemmen, zonnen en we gaan ook een stuk langs het strand wandelen.  Hier komen vooral gezinnen en mensen die niet zoveel van de drukte houden. Op het strand of daarachter zijn ook geen terrasjes om iets bestellen. Het is een ideale plek in Miami Beach om tot rust te komen.

Hoewel wij het hier in het centrale deel van Miami Beach erg leuk vinden, is het South beach dat “de show steelt”. Omdat het een heel warme dag is, besluiten we om pas tegen het einde van de middag het beroemde South Beach te bezoeken. Om 16.30 u rijden we met de auto in zuidelijke richting, we zien langs het water prachtige huizen, dure jachten, mooie, hoge hotels. Je merkt dat hier in dit gebied rijke mensen wonen en dat deze buurt zeer welvarend is.

We rijden door naar het Lummus park, waar de 5th street zich bevindt. Het lange Lummus park ligt langs het grote strand van Miami. Komend vanaf de 5th street slaan we aan het park links af, we rijden nu op de weg die naast het park loopt, de bekende Ocean drive. In het Lummus park zien we mensen o.a. flaneren, joggen, gymmen, fietsen, volleyballen, picknicken en wandelen.

We rijden de Ocean drive op, rechts bevindt zich het park en links de bars, restaurants en winkels. We hebben geluk dat we in het midden van de drukke Ocean drive een parkeerplek vinden. Om hier te parkeren betaal je 4 dollar per uur in, tegenstelling tot bij ons hotel, waar we 1 dollar per uur betalen. We stappen uit en lopen eerst richting het strand. We lopen door het park naar het strand. South beach is lang en breed. We maken foto’s en zien hoe er o.a. op het strand gevoetbald wordt, in de hitte.

We lopen via het Lummus park naar de Ocean drive. Dit deel van de Ocean drive, naast het Lummus park dat ongeveer 1300 meter lang is, is het spectaculaire deel van Miami. Hier komt iedereen die wil laten zien dat hij geld heeft, succesrijk en sexy is. Schaars geklede vrouwen, ferrary’s, celebs…je kunt ze hier allemaal tegenkomen. We lopen de straat op en neer en bij alle bars en restaurants willen ze ons naar binnen lokken. Het is happy hour, je betaalt een cocktail en je krijgt er twee!

We nemen plaats bij Pelican, een soort bar restaurant. We bestellen cocktails, wat zijn ze groot! Al zittend kijken we naar de mensen die voorbij wandelen, het is een show om naar te kijken! Opeens is er rumoer naast de zaak waar we zitten, er worden veel foto’s gemaakt, het lijkt of een beroemdheid de zaak heeft betreden. En dat klopt, het is Floyd Mayweather, een Amerikaanse voormalig beroepsbokser. Gezien de vele foto’s die er gemaakt worden, is hij nog steeds populair.

Bij de zaak waar we zitten bestellen we nog iets te eten en we vermaken ons met alles wat we om ons heen zien. Vervolgens vertrekken we weer om terug te keren naar ons appartementje. Morgenochtend moeten we om 11.00 u bij ons appartement uitchecken, om 14.00 u moeten we bij Miami International Airport zijn om eerst de auto af te leveren en om in te checken voor de terugreis.

De terugreis van Amerika naar Nederland