Dag 6: Orlando

Maandag, 17 juli 2017

Vandaag zullen wij het rustig aan gaan doen. Buiten is het zonnig en warm (32 °C). De weersvoorspelling zegt echter dat er de komende dagen in de middagen heel veel regen zal vallen en er zal onweer zijn. Helaas, maar we hopen dat het meevalt. Na het ontbijt gaan we met de auto naar de grote supermarkt ‘Walmart’. We gaan boodschappen doen voor de hele week. Deze supermarkt bevindt zich op 7 minuten rijden met de auto.

Bij aankomst bij de Walmart supermarkt merken we meteen dat het beeld helemaal overeenkomt met het stereotiepe beeld dat wij Nederlanders over Amerika hebben; ALLES IS GROOT! Wat een gigantische winkel, een mega-winkel zoals er in Nederland niet zijn. Hier kunnen we uren blijven rondlopen zonder ons te vervelen, want het is anders dan wat wij gewend zijn.

We lopen zeker een uur rond in Walmart en kijken onze ogen uit. Wat een afwisselend aanbod en wat een andere cultuur dan de onze. Er zijn zelfs scootmobiels met boodschappenmand erop  beschikbaar, voor mensen die de afstanden in de winkel niet kunnen belopen om welke reden dan ook! We zien dat het niet zo gek is dat er veel mensen met flink overgewicht in Amerika zijn, want echt alles wat je aan eten kunt kopen is er GROOT. Er valt ons nog iets op. Stel dat je gek bent op kaas, wanneer je een Albert Heijn binnenloopt dan weet je dat er een afdeling is met allerlei soorten kaas. Veel Nederlandse kazen. Hier is kaas duidelijk van minder belang, het is er wel, maar het aanbod is beperkter en internationaler. We zien wel meer Zwitserse, Finse en Franse kazen! Hallo Nederlandse kaasboeren, slapen jullie?

We lopen naar de fruitafdeling waar het aanbod aan fruit overweldigend is. De prijzen van fruit en groenten zijn zeer goed, veel gunstiger dan in Nederland. We kopen ook grote sappige tomaten. Die vind je wel in Griekenland, maar niet zo lekker in Nederland. En ze zijn lekker! Hetzelfde geldt voor de watermeloenen, heerlijk!

Grappig vinden wij het bij de kassa, want de caissières plaatsen zelf de producten in de plastic tassen die op een soort rad hangen en ook netjes, soort bij soort. Daarna draaien ze aan het rad en het enige wat je hoeft te doen is de plastic zakken weer in de boodschappen kar te doen! Trouwens wat een verschil met Nederland, wat betreft plastic zakjes en milieu; hier is het alleen maar plastic zakjes en je hoeft er niet voor te betalen… Jammer dat men zich hier blijkbaar minder om het milieu schijnt te bekommeren. Wij besluiten de plastic zakjes nuttig te hergebruiken. Afval wordt hier overigens wel netjes gescheiden en gerecycled.

Nadat we afgerekend hebben we, rijden we terug naar ons huis. Nadat we alle boodschappen hebben uitgepakt en opgeborgen bakt onze oudste zoon Mano samen met onze jongste zoon Stef echte Amerikaanse pancakes. We hebben ook een pot nutella gekocht en de combinatie is uitstekend. We hebben ondertussen ook WIFI in het huisje, Amy de vriendin van onze zoon Adoni, streamt een filmpje naar de familie in Nederland zodat iedereen mee kan genieten!

Na de lunch, want dat was onze lunch, nemen we een heerlijke duik in onze eigen zwembad. Het begint te regenen maar daar trekken we ons niks van aan, het is immers een graad of 33! Even later schijnt de zon weer en en het voelt alsof het 45°C is maar met een zwembad in je tuin mag het geen probleem zijn.

Aan het einde van de middag wordt de (gas) barbecue naar ons huisje gebracht. We hebben deze bij de reisorganisatie besteld (35 dollar voor een week). We gaan heerlijk eten, met een lekker wijntje, biertje en frisdrankje erbij. Als het vlees net gebakken is, begint het ineens heel hard te regenen en onweren! We gaan gauw met de bordjes en glazen naar binnen om daar verder te genieten. Het mag de pret niet drukken, maar we hopen het morgen in Disneyworld wel droog te houden!

Lees verder: Onze eerste dag in Disneyworld»