Dag 17-18: Miami – Amsterdam

Vrijdag, 28 juli 2017

Vandaag is onze laatste dag in de Verenigde Staten van Amerika. We worden vrij laat wakker, het is 9.00 uur. Om 11.00 u moeten wij uit onze appartementen, maar we moeten nog alle koffers inpakken. We halen eerst nog enkele broodjes bij de supermarkt in de buurt. Deze supermarkt heeft heerlijk brood uit diverse landen, zo is er baguette maar ook bijvoorbeeld Cubaans brood. Na het ontbijt pakken wij onze spullen in en om 10.45 uur checken we uit. We rijden richting het vliegveld, maar het is eigenlijk nog veel te vroeg.

Omdat we ruim de tijd hebben, besluiten we om nog even naar de Everglades te rijden, dat op 25 minuten van het vliegveld van Miami ligt. In de souvenirwinkel hadden we tijdens ons bezoek van eergisteren allerlei leuke dingen gezien, helaas was de winkel dicht nadat we de airboat trip hadden gemaakt. Bij aankomst maken we natuurlijk nog enkele foto’s en kijken we ook naar de unieke mangroven en allerlei andere bomen en struiken die je hier in Nederland niet ziet. We kopen bij het Everglades Safari Park nog enkele souvenirs en rijden daarna naar het International Miami Airport.

We moeten eerst onze auto inleveren en en dat gaat vrij gemakkelijk. Er staan borden die aangeven waar de huurauto’s teruggebracht moeten worden. We leveren de sleutels in en lopen naar het gebouw naast de parkeergarage. Vanaf de 3e etage nemen we een soort luchtmetro die ons binnen enkele minuten naar het vliegveld brengt. We volgen de borden en komen bij de incheckbalie. We hebben niet van tevoren ingecheckt maar dat hoeft ook niet. Het inchecken gaat vlot en voor wij het weten zijn we bij de gate. We doen nog wat taxfree aankopen om onze laatste dollars op te maken. De terugvlucht naar Amsterdam heeft onze touroperator bij Lufthansa geboekt, helaas gaan we vanaf Miami eerst naar Frankfurt om vervolgens met een ander vliegtuig naar Amsterdam vliegen. Er is een vertraging van 35 minuten.

Het vliegtuig waarmee wij naar Frankfurt zullen vliegen is een Airbus 380. Wat een vliegtuig! Het heeft twee etages en er wordt via verschillende deuren geboard.We nemen plaats in het vliegtuig dat 10 stoelen per rij telt, drie stoelen bij het raam en vier in het midden. In het vliegtuig zitten behalve Nederlanders ook o.a. Noren, Finnen, Duitsers, Fransen.

Op de schermen kunnen we het opstijgen van het vliegtuig en de hele vlucht via drie verschillende camera’s volgen. Bij het opstijgen zien we hoe we over Miami vliegen. De vlucht van Miami naar Frankfurt duurt zeven uur en vijfenvijftig minuten. De reis verloopt perfect en de service van Lufthansa aan boord is fantastisch. Het eten is goed, zowel de lunch als het ontbijt, en regelmatig komen stewardessen langs om te vragen of we iets willen drinken.

Om 7.55 uur landen we in Frankfurt. Om 9.15 uur zal het volgende vliegtuig, ook Lufthansa, ons naar Amsterdam brengen. We zijn ruim op tijd. De schermen op het vliegveld geven aan waar we moeten inchecken. De tickets voor deze vlucht hebben we al in Miami gekregen en de koffers zullen rechtstreeks in het vliegtuig geladen worden, we hoeven ons nergens om druk over te maken.

De vlucht van Frankfurt naar Amsterdam duurt 75 minuten. Tijdens de vlucht krijgen we nog een broodje met kaas en een frisdrankjr of koffie. Voor we het weten geeft de piloot aan dat de landing ingezet gaat worden. We vliegen boven het Noordzeekanaal, rechts zien we IJmuiden en Velsen-Noord.

Even later landen we op Schiphol. We zijn weer in Nederland. Nadat we onze reistassen van de bagageband afhalen, lopen naar de taxi die we vooraf gereserveerd hebben. Binnen 60 minuten zijn we weer thuis in Wijk bij Duurstede.