Dag 8: Magic Kingdom II

Woensdag, 19 juli 2017

Vandaag staan we vroeg op.  Ook vandaag gaan we naar het ‘Magic Kingdom’ park van Disney. We hebben vooraf in Nederland toegangskaarten voor meerdere dagen gekocht. We hebben vandaag de wekker om 6.30 uur gezet en als echte “Hollanders”, gisteren broodjes en drinken gekocht om mee te nemen. Een klein flesje water kost in het park namelijk 3 dollar, een broodje hamburger rond de 12 dollar. Wat wij meenemen is goedkoper en minstens zo lekker. Bovendien, als je elke dag fastfood eet gaat het zelfs ons vervelen.

Bij “The Magic Kingdom”  arriveren we om 8.45 uur. Vandaag hoeven wij niet, zoals gisteren, entreekaartjes bij de kassa’s af te halen, die hebben we nu voor elke dag en we kunnen zo doorlopen naar de boot die ons naar het park brengt. Gisteren hadden we de monorail genomen, vandaag willen we ervaren hoe de ‘overtocht’ met de boot gaat.

De boottocht duurt 15 minuutjes en is erg leuk, want de omgeving is mooi en vanaf het midden van het meer heb je een ander uitzicht. We zijn in het park om 9.15 uur en we kunnen sneller dan gisteren in een aantal attracties. We beginnen bij Space Mountain en even later gaan we nog een keer de Splash Mountain in, waarbij we goed nat worden. Gelukkig zorgen de hoge temperaturen ervoor dat onze kleding snel droogt! Ook willen wij bij Jack Sparrow langs, van Pirates of the Caribbean. Er wordt een kleine voorstelling voor de attractie gegeven, en ja, natuurlijk is Jack Sparrow  er ook bij.

We blijven wij tot iets na de middag in Disneyworld. Eigenlijk willen hierna we nog naar het zwemparadijs van Disney gaan, maar het begint weer te regenen en we zijn ook vrij moe geworden. Daarom besluiten we om terug naar huis te gaan om rustig aan te doen en om in ons eigen zwembad te zwemmen. Als het weer het toelaat natuurlijk. We lopen naar de uitgang en nemen de monorail naar de parkeerplaats. Disney world ligt in een moerassig gebied waar veel meren zijn. Het is bekend dat hier ook alligators vrij in de natuur leven en veelal worden meertjes met hekken omgeven zodat de alligators niet zomaar mensen kunnen aanvallen of zomaar de autosnelweg oplopen. Bordjes zoals op de foto hieronder staan overal bij de Disney parken, dat zegt genoeg…

Het valt ons op dat we in het Disney park ‘Magic Kingdom’ tot nu toe nergens Nederlanders zijn tegengekomen. We hebben nergens de Nederlandse taal gehoord, maar wel Engels, Spaans, Portugees en Frans. ‘Komen hier dan geen Nederlanders?’ vragen we ons af. Totdat we op de parkeerplaats een auto tegenkomen met de Nederlandse vlag, ze zijn er dus wel!

De rest van de middag rusten we thuis wat uit, want zo’n park is erg vermoeiend. Zeker met de hoge temperaturen die in dit gebied heersen en het vochtige klimaat. Ook hebben we over het diner van vandaag gedacht. We zien op internet dat er vlakbij een Grieks restaurant is met, volgens Tripadvisor, een hoog waarderingscijfer. Uiteindelijk blijkt het restaurant een soort snackbar te zijn dat gerund wordt door een Palestijnse man die getrouwd is met een Griekse vrouw. Hij vertelt ons dat hij de zaak van zijn schoonvader heeft overgenomen en dat de ouders van zijn schoonvader oorspronkelijk uit Kreta zijn geïmmigreerd.

Morgen is weer een nieuwe dag. Morgenochtend gaan we weer boodschappen doen en dan zetten we voor de lunch de barbecue weer aan. Ook  dat is vakantie! In de namiddag gaan we de Disney Hollywood Studios bezoeken en we zullen er tot aan het einde van de avond blijven. We zijn weer benieuwd wat ons te wachten staat!

Lees verder: Dag 9, naar Disney’s Hollywood Studios