Dag 1: New York

12 juli 2017

De trip vanaf het vliegveld Newark naar China Town is op zich al een happening. Via New Jersey en de Holland tunnel komen we in Manhattan en in China Town worden wij bij het hotel afgezet. In China Town waan je jezelf in China. Bijna alleen maar Chinese winkels en Chinese letters op de borden van de winkels.

Het is inmiddels 14.00 uur en we willen vandaag toch nog het een en ander zien. We lopen naar Canal street waar we de metro naar Central Park nemen. Central Park is een paradijs in een wereldstad. In het park zie zien we overal mensen fietsen, joggen, picknicken, een boek lezen. Net als in de films! We rusten uit op een bankje, genietend van de omgeving om daarna richting Time Square te lopen.

Het is buitengewoon imponerend om daar gewoon te zijn. Inmiddels hebben we ontzettende trek. Onze jongste zoon is dol op McDonalds en daar op Time Square is er eentje. We letten op de verschillen met Nederland. Hier krijg je allerlei sauzen gratis, je krijgt minder frietjes en het keuzemenu is een beetje anders.

Na McDonalds hebben we nog een tijdje op Time Square rondgeslenterd, heel veel foto’s gemaakt en gefilmd. Om 19.30 plaatselijke tijd waren we terug in het hotel allemaal uitgeput. Vanavond goed uitrusten en morgen kunnen we er weer tegenaan gaan!

Lees dag 2 in New York…