De reis naar Amerika

Woensdag, 12 juli 2017

De heenreis Amsterdam – New York. Het is een spannende dag want vandaag gaan we de reis naar Amerika maken. We zijn vroeg in de nacht al wakker, want de taxi zal ons om 4.30 u in de ochtend ophalen. De vlucht is pas om 9.15 u maar je kan beter te vroeg dan te laat zijn op Schiphol, het is immers hoog seizoen. We vliegen met United Airlines en als alles volgens plan verloopt zullen we om 11.30 u Amerikaanse tijd op vliegveld Newark landen.

De taxi is stipt op tijd en om 5.30 zijn we op Schiphol. We lopen de hal binnen en zien dat we bij balie 26 moeten zijn. De balie is nog niet open, die gaat pas om 6.15 u open. Inmiddels arriveren de baliemedewerkers, ze vertellen ons dat we moeten inchecken bij de gele selfservice checkin- computers. Het gaat vrij gemakkelijk, na het invoeren van ons reserveringsnummer verschijnen de namen van ons allemaal en het scherm geeft aan dat we ieder paspoort moeten inscannen. Even later rollen de boardingpassen uit het apparaat en kunnen we richting de dropoff lopen. Er staan baliemedewerkers die ons eerst een paar vragen stellen, zoals waar we naartoe gaan en ze controleren de paspoorten nogmaals.

Nadat we binnen zijn, bestellen we een broodje met koffie en thee en gaan op een binnen terras zitten, waar we uitzicht op de vliegtuigen hebben. Daarna lopen we naar de gates. We moeten bij gate D2 zijn. Voor we het weten is het tijd en kunnen wij om 8.45 u het vliegtuig instappen.

Het vliegtuig is velen malen luxer dan we gewend zijn bij de Europese vluchten van Transavia. Iedereen heeft zijn eigen scherm waar films getoond worden, spelletjes gespeeld kunnen worden of gewoon een kaart met de vluchtroute. De beenruimte is groter en er is voor iedereen een kussentje en een dekentje.

Om 9.40 u stijgt het vliegtuig van United Airlines op nadat het een kwartier lang eerst naar de polderbaan heeft getaxied. Na het opstijgen krijgen we een drankje aangeboden en anderhalf uur later komen de stewardessen langs met het ontbijt. Het is een lekker ontbijt, je kan kiezen tussen een Belgische wafel of een omelet. Daarnaast krijg je ook een heerlijke muffin, een fruitsalade en ook een frisdrank, een warme drank of een alcoholische drank. Wat een goede service en vriendelijke stewardessen.

Tijdens de vlucht realiseren we\ons dat er een tijdverschil is tussen Amsterdam en New York. Daarom is het handig om de klok 6 uur terug te draaien en dat doen we dan ook, want i.p.v. 11.00 u is het opeens 5 uur ’s ochtends. De aankomsttijd in Newark, een van de luchthavens in New York, is om 11.38 u ingeschat.

De reis verloopt perfect en anderhalf uur voor het landen krijgen we nog een warm broodje met kaas en kalkoen aangeboden en nogmaals een drankje. Om 11.30 u zien we de indrukwekkende skyline van New York en even later landen we veilig aan de grond. Daarna volgt de paspoortcontrole bij de douane en nadat we de koffers van de band hebben afgehaald lopen we naar de taxi groundservice en met een taxishuttle worden we naar Hotel 91 gebracht in China Town.

Lees verder Dag 1 in New York…